hibiscus Aivoviikko maaliskuussa

Aivoviikko
Aivoviikolla (vk 11) kampanjoidaan koko väestön aivoterveyden puolesta: miten ainutkertaisesta pääomastaan voi pitää huolta ja samalla pyrkiä torjumaan muistisairauksia. Tärkeä viesti on, että pienilläkin valinnoilla on merkitystä ja jokaisella on avaimet omaan muistiterveyteensä.
Aivoviikolla on kansainväliset juurensa: The Dana Foundation tuo esille aivotutkimuksen tärkeyttä ja edistysaskelia. Suomessa Aivoviikkoa viettävät myös Neurologiset vammaisjärjestöt, johon Muistiliittokin kuuluu. (www.muistiliitto.fi)

2019 VAALI AIVOJASI

Aivoviikon yleisöluennot olivat:
Seinäjoki
Ylistaro

Seminaari oli 11.3. ”Ikä- ja muistiystävälliset yhteisöt” -seminaari Härmän kuntokeskuksessa.

Info-pisteet olivat

Ti 12.3. OLKA-pisteellä keskussairaalassa

Ke 13.3. infopiste Soinin Apteekissa

Ke 13.3. Muistipäivä Kuortaneella Ikätorilla.

Lisäksi ryhmät eri paikkakunnilla ennalta ilmoitetuin aikatauluin.

Päiv. 13.2.19

Aivoviikon infopiste Kauhajoen S-marketin aulassa
Seinäjoen keskussairaalan Olka -pisteellä klo 9-14 E-P:n Muistiyhdistyksen muistineuvojat paikalla.
Kehitysvamma-alan iltapäiväseminaarit Eskoossa.
Muisti- ja ikäystävällinen Etelä-Pohjanmaa-seminaari Törnävä-salissa Seinäjoella.
Vimpelissä Omaishoitajien toimistolla Oivalassa klo 9-14 tietoa, keskustelua ja tukea.
Isonkyrön S-Marketissa muisti-infopiste kl 10-14.
Terveyttä Aivoviikolla –tapahtuma klo 13-15 Kauhavalla Ruotsalassa.

2017
pidimme infopisteitä Seinäjoella Kaupunginteatterissa ja keskussairaalassa sekä Kurikassa. Olimme mukana myös Ylihärmän keskiviikkokerhossa ja Peräseinäjoella Virkistyspäivässä Sovintolassa.
Päätapahtuma Hyviä valintoja aivoterveyden ylläpitämiseksi  -  helposti ja läheltä! pidettiin Härmän Kuntokeskuksessa, jossa oli Pihkahovisäätiön tervehdys, E-P:n Muistiyhdistyksen puheenvuoro / Muisti- ja ikäystävällinen Etelä-Pohjanma ja Härmän Kuntoutuksen puheenvuoro / Kuntoutuskurssit ja niille hakeutuminen. Pääluennon piti TtT, dosentti, erikoistutkija Jenni Kulmala Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Suomessa toteutettava laaja FINGER –tutkimus on osoittanut, että elintapojen muuttaminen terveellisemmäksi voi merkittävästi parantaa ikäihmisten muisti- ja ajattelutoimintoja. Luennolla pohditaan elintapojen merkitystä aivoterveyden ylläpitämisessä ja mietitään keinoja, joilla jokainen itse voi löytää keinoja tukea omaa aivoterveyttään – helposti ja läheltä

Aivoviikolla 2016

Aivoviikolla 2015