hibiscus Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennus

E-P:n Muistiyhdistyksellä ei ole omaa sopeutumisvalmennus- tai kuntoutuskurssitoimintaa. 
 
Kansaneläkelaitoksen kautta voi hakea muistisairaiden sopeutumisvalmennuskursseille (parikurssi). 
Sopeutumisvalmennuskurssien tavoitteena on tukea valmiuksia mahdollisimman täysipainoiseen elämään sairaudesta tai vammasta huolimatta.Tähän pyritään mm. antamalla tietoa sairaudesta ja sen vaikutuksista ja tukemalla selviytymistä sairauden kanssa.
 
Kansaneläkelaitoksen kautta on haettavissa myös omaishoitajien kuntoutuskursseja. Niistä on osa parikursseja, joille voi lähteä hoidettava mukaan. 
Kuntoutuskurssien tavoitteena on fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen työ- ja toimintakyvyn parantaminen tai säilyttäminen. Kurssit ohjaavat omatoimiseen kunnon ylläpitämiseen.
 
Härmän Kuntokeskuksessa pidettävät omaishoitajien (yksin tai hoidettavan kanssa) kurssit 2019 löydät tästä linkistä. Myös muissa kuntoutuslaitoksissa on kursseja ja kaikkiin näihin Kelan kuntoutusasioihin voi tutustua tässä. Suora Linkki Kelan kuntoutuskurssihakuun.
Ohje: sairaus-kohtaan saat sairauden nimen, esim. Alzheimerin tauti tai termin omaishoitaja alasvetovalikosta (nuolipalkissa).
Alueen saat myös alasvetovalikosta (Länsi-Suomi). Kun saat esille listan kursseista, voit tutustua niiden sisältöön ja kuntoutuspaikkoihin avaamalla linkin ko. kurssin kohdalta. 
Kurssit saattavat täyttyä nopeasti, joten hae ajoissa! Toisaalta kursseille voi olla vapaita paikkoja, joten ole yhteydessä!

Kumppanimme Seinäjoen Järjestötalon sopeutumisvalmennuskursseista saat lisätietoa tämän linkin kautta.
 
Kysy lisää mahdollisuuksistasi:  puh. 0400 919 523 / Minna.
 
polku 13.12.2018 päiv.

hibiscus