hibiscus Ajankohtaista

Vastakuoriutunut kananpoika.

Päiv. 24.3.2023

 

Vastaa kyselyyn

Keräämme kevätkyselyssä palautetta oletko saanut tietoa, tukea ja neuvontaa sairautesi aikana, oletko osallistunut ensitietopäiviin ja käyttänyt Etelä-Pohjanmaan alueen muistisairaiden palveluketjua. Lisäksi voit antaa muistityöhön kehittämisehdotuksiasi. Vastata saat nimettömänä. Kyselyyn pääset tästä linkistä https://bit.ly/3JunBVt
ja lisätietoa saat Minnalta p. 0400 919523 tai Leenalta p. 050 5956 588 tai toimisto(at)muistiyhdistys.fi

Muisti mukana menossa -seminaari 28.4. klo 12-15 OmaSp Stadionilla Seinäjoella

Olet tervetullut kuulemaan asiantuntijapuheenvuoroja ja hankkeen työn tuloksia os. Alaseinäjoenkatu 15. Asiantuntijoina mm. gerontologian apulaisprofessori ja erikoistutkija Jenni Kulmala Tampereen yliopisto ja THL , hyvinvointikoordinaattori Juha Vuorijärvi E-P:n hyvonvointialue ja toiminnanjohtaja Annika Väihkönen Lapin Muistiyhdistyksestä. Lisäksi musiikkia ja kahvitarjoilu. Ilmoittaudu Päivi Niinistö-Mäkinen p. 050 4388 213 tai paivi.niinisto-makinen(at)muistiyhdistys.fi

Pidä muististasi huolta-luentokiertue maakunnassa

Kevään aikana tavataan tärkeän aivoterveys-asian tiimoilta eri paikkakunnilla. Tule mukaan kuulemaan tietoa ja käytännönläheisiä vinkkejä kohti arkielämän terveellisiä elintapoja. Muisti mukana menossa-hankkeen henkilökunnalta saat tarvittaessa lisätietoja. Erillisen ohjelma-aikataulun saat tästä.

Webinaari-sarja Työikäisen muisti: Kolmas osa 18.4.

Tule mukaan kuulemaan - toteutetaan yhdessä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen IkäKoti- ja Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeiden ja Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksen kanssa. Siirry koulutuksen esittelyyn tästä linkistä, siellä on suora Teams-linkki osallistumista varten. Lisätiedot myös linkkisivulla.

Ennakkotietoa ensitietopäivästä

E-P:n hyvinvointialue ja muistihoitajat järjestävät keväällä yhteisesti ensitietopäivän 26.4. klo 13-15. Tietoa lähempänä ajankohtaa ja sivulla Ensitietoa.

Muistin ja hyvinvoinnin työkirja ja muistinhuollon opas on julkaistu

Muisti mukana menossa -hankeemme laatima työkirja antaa tutkittua ja käytännönläheistä tietoa aivoterveydestä ja auttaa ymmärtämään muistisairauksien riski- ja suojatekijöitä. Voit hyödyntää Muistin ja hyvinvoinnin työkirjaa itsesi tai ryhmäsi aivoterveyden, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Sen voi ladata hankkeen sivulta omalle koneelle tai tulostaa aineiston käyttöön. Jos jaat julkaisua, muistathan mainita lähteen. Henkilökuntamme voi myös perehdyttää esim. eri yhdistysten ryhmänohjaajia aineiston käyttöön. Hyvää matkaa kohti hyvinvoivaa elämää ja arkea! Samalla sivulla on myös pikku opas-vihko käyttöösi. Julkaisu löytyy hankkeen sivulta. 

4.4. kokoontuu seuraavan kerran uusi omaisten / läheisten keskusteluryhmä Kuortaneella

Tule mukaan uuteen alkavaan omaisten/läheisten keskusteluryhmään Kuortaneen Ikätorille 4.4. klo 14.30-16. Kokoontuu kerran kuukaudessa, huhtikuussa kokoontumisten 2. kerta. Tied. Minna p. 0400 919 523 (Kuortaneen Ikätorilla os. Keskustie 48 A 7,  Apteekin yläkerta, sisäänkäynti sisäpihan puolelta, parkkialue liiketilan edessä).

Omahoitovalmennus pariskunnille, joita muistisairaus on hiljattain kohdannut.

Seuraava valmennus alkaa Lapualla 14.4. Ilmoittaudu pian!  Suupohjan alueen valmennukseen on jatkuva haku. Lisätiedot valmennukset -sivulta.

Puhelinneuvontapalvelut

ovat kaikille avoimia maksuttomia palveluja. Meille voi soittaa luottamuksellisesti muistiasioissa ja omaishoitajatilanteissa, tai kun tarvitset tietoa, ohjausta ja neuvontaa esim. etuisuuksiin ja oikeuksiin liittyen, tietoa tuetuista lomista tai Kelan sopeutumisvalmennuskursseista. Ole yhteydessä myös silloin, kun haluat tietoa vertaistuesta tai vapaaehtoistoiminnasta. Yhteystiedot.
Ellei tämän sivuston CHAT-palvelussa ole vastaaja paikalla, kenttään voit jättää yhteydenottopyynnön, niin soitamme Sinulle. Voit myös täyttää sähköisen yhteydenottopyynnön täällä.

Kevätkokous

Sääntömääräinen kevätkokous pidetään ke 19.4. klo 18 Mediwestin auditoriossa, Koskenalantie 16, Seinäjoki. Tarjoilujen vuoksi ilmoittaudu 11.4. mennessä puh. tai tekstiviestillä nroon 0400 9019 523 tai henkilökunnallemme tapahtumissa, tai sähköposti toimisti(at)muistiyhdistys.fi

Henkilökunnan poissaolot:

Minna Huhtamäki-Kuoppala 28.3.-3.4. työmatka, 11.4., 14.4., 21.-24.4., 3-4.5., 10.-4.5. työmatka, 19.5.
Päivi Niinistö-Mäkinen 28.3.-3.4. työmatka, 14.4.
Leena Huhtala 6.4.
Päivi Jussila 21.4., 19.5.
Katja Kujala 8.6. työmatka

 

 Tuettu Veikkauksen tuotoilla-logo.

hibiscus