hibiscus Ensitietoa ja keskusteluapua

 

Mistä saa tietoa kun sairastuu etenevään muistisairauteen?

Etelä-Pohjanmaalla etenevään muistisairauteen sairastuneet saavat esivaiheessa ohjausta ja neuvontaa sekä perus- että erikoissairaanhoidossa.
Perusterveydenhuollon muistihoitajat, - neuvojat ja -koordinaattorit, sekä yhdyshenkilöt antavat tietoa ja neuvontaa esim. keskussairaalan geriatrian ja neurologian poliklinikoiden henkilökunnan ohella.
Muistihoitajien ja yhdyshenkilöiden yhteystiedot löytyvät täältä. 
E-P:n alueella alueen terveyskeskukset järjestävät ensitietopäiviä hiljakkoin sairastuneille omaisineen. Yhdistys on mukana tapahtumissa kertomassa mm. järjestön toiminnasta. Tiedustele oman alueesi ensitietopäivistä omalta lääkäriltäsi tai muistihoitajaltasi!
Ensitietopäivillä tutustut myös muihin muistisairauksiin sairastuneisiin ja heidän läheisiinsä. Vertaistuesta saa voimaa!

 

***

 

Muistiluotsimme "Henkireikä" -palvelu voi olla apunasi koko maakunnan alueella

Jos perheesi tai lähipiirisi on kohdannut etenevän muistisairauden ja se aiheuttaa Sinulle huolta tai kysymyksiä, haluat keskustella, kysellä tai jakaa huolesi ja murheesi jutustellen kahdestaan, voit varata ajan juttutuokioon. Tässä tuokiossa jaettu asia jää vain meidän väliseksi asiaksi. 
Älä kanna huoltasi yksin.
Kun tarvitset henkireikää, ole yhteydessä meihin niin varaamme ajan. Voit tulla toimistollemme Härmän Seppään (Ylihärmä), Seinäjoen toimistoillemme asemalle tai Framille, tai sovitaan tapaaminen lähemmäs Sinua! Palvelu on maksutonta.
Sinua palvelevat:

- Leena Huhtala, sairaanhoitaja p. 050 5956 588

- Kristiina Riskumäki, sairaanhoitaja p. 050 4651 705

- Minna Huhtamäki-Kuoppala, esh p. 0400 919 523 

 

***

Muistiluotsin kautta on mahdollisuus luottamukselliseen keskusteluun Vimpelissä. Varaa aika, niin tavataan Omaishoitajat- ja läheiset -yhdistyksen toimistolla Oivalassa os. Patruunantie 15.  

 

Kahdet kädet yhdessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päivitetty 5.6.2020


hibiscus