hibiscus Etelä-Pohjanmaan Muistiluotsi (Ak)

luotsi

Muistiluotsin esittelyvideon saat tästä

Yhteystiedot:

Minna Huhtamäki-Kuoppala, esh, toiminnanjohtaja,
p. 0400 919 523, m.huhtamaki-kuoppala(at)netikka.fi

Leena Huhtala, muistineuvoja, sh
p. 050 5956 588, leena.huhtala(at)netikka.fi

Anne Kujala, muistineuvoja, ph, geronomi-opisk., sijainen
p. 050 336 7354, anne.kujala(at)muistiyhdistys.fi

Johanna Ekola, TtM, ft (AMK) kuntoutusneuvoja, poissa 31.3.-18. saakka.

Toimisto Härmän Sepässä (Viitaväylä)Ylihärmässä tai Frmi C Seinäjoella.
Varaa aika tapaamiseen.

ETELÄ-POHJANMAAN MUISTILUOTSI

Osallistumismahdollisuutemme löydät Toiminta, tapahtumat ja tilaisuudet -kohdalta. Valikko vasemmalla.

Ryhmät löytyvät omalta sivultaan, missä ovat esillä myös Kylille kulttuuri-toiminnan ryhmät. Tutustu ja lähde mukaan!

MIKÄ MUISTILUOTSI?

Muistiliitto ry:n jäsenyhdistysten ylläpitämä valtakunnallinen asiantuntija- ja tukikeskusverkosto turvaa järjestölähtöisesti muistiosaamisen kehittämistä ja muistisairauksiin liittyvää asiantuntemusta Suomessa. Muistiluotseissa vahvistetaan myös muistisairauksiin ja omaishoitajuuteen liittyvää vapaaehtois- ja vertaistoimintaa. Hanke toteutetaan Veikkauksen tuella /STEA.
Etelä-Pohjanmaan Muistiluotsin kehittämishankke kesti vv. 2006-2012.

RAY:n tukemana ns. kohdennettuna toimintana Muistiluotsimme on jatkunut helmikuusta 2012.
MuistiLuotsi -toiminnan päämääränä on ylläpitää Etelä-Pohjanmaan alueella asiantuntija- ja tukikeskustoimintaa.
Muistiluotsin tehtävä on mm. turvata muistioireisten, muistisairaiden ja omaisten tiedon, tuen ja neuvonnan saaminen sekä tarjota heille osallistumismahdollisuuksia. Muistiluotsi kerää myös tietoa, jonka avulla mm. muistisairaiden ja heidän läheistensä ääni kuuluu ja näkyy entistä selkeämmin julkisten palvelujen kehittämisessä maakunnan alueella. muistioireiset, muistisairaat ja omaiset voivat ottaa herkästi yhteyttä muistiluotsilaisiin.
Vapaaehtoistyöntekijöiden verkostoa rakennetaan yhdessä muiden yhdistysten ja toimijoiden kanssa. Yhteistyötä tehdään mm. SPR:n ja Järjestötalon Tukihenkilötoiminnan ja seurakuntien ja muiden vapaaehtoistoimintaa järjestävien tahojen kanssa.

Raportti: Kuntien terveyden edistämisen ja ennaltaehkäisevän muistityön suunnitelmia – onko niitä? Kysely Etelä-Pohjanmaan kunnille syksyllä 2016. Merja Riikonen – Minna Huhtamäki-Kuoppala. 2016. Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys ry.

19.11.17