hibiscus Huomionosoituksia

Lämmin kiitos kaikille! Tukenne on toiminnallemme tärkeää!

2023
Muisti mukana menossa -hankkeen toimintamalli oli  mukana Talentian Hyvä käytäntö-kisassa ja palkittiin finalistina, joita oli 4.

Lahjoitus Rolando ja Siv Pieraccini säätiöltä: Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys ry on yksi sadasta lahjoitetun rollaattorin saajasta! Lämmin kiitos lahjoittajalle Rolando ja Siv Pieraccini säätiölle ja myös Vanhustyön keskusliitolle hakuprosessin toteutuksesta. Yhdistyksen Ylihärmän toimipisteen toimintoihin on nyt helpompi osallistua, kun voi tarvittaessa liikkua tukeutuen rollaattoriin. Asiakkaat sitä ovat toivoneet ja nyt toiveesta on tullut totta. #rollaattori #lahjoitus #IästäNumero

Kesäkuussa osallistuimme Porin SuomiAreenaan / MTV3 yhdessä Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran ja Isä-näytelmän liittyvään yhteistyöhon osallistuneiden toimijoiden kanssa.

2022

Toiminnanjohtaja Minna Huhtamäki-Kuoppalalle luovutettiin syyskokouksessa Muistiliitto ry:n kultainen ansiomerkki 30 vuoden mittaisesta työrupeamasta Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksen toiminnassa.

Tony Aurell ohjasi syntymäpäivämuistamisensa yhdistyksen toiminnan tukemiseksi ja virkistystoiminnan järjestämiseksi muistiperheille.

2021

Anja Mäntylän rahastosta toiminnallinen apuraha (2.000 €) otettiin kiitollisin mielin vastaan. Apuraha käytetään yhdistyksen kokemustoimijoiden koulutukseen vv. 2021-2022.

2020
Muisti- ja ikäystävällinen Etelä-Pohjanmaa -hanke ja sen toimintamalli palkittiin Vuoden vanhusteko 2020-palkinnolla (5.000 €), jonka luovuttivat yhdistykselle Vanhustyön Keskusliitto ry ja Ilmarinen. Hankevastaava Päivi Niinistö-Mäkinen ja toiminnanjohtaja Minna Huhtamäki-Kuoppala vastaanottivat huomionosoituksen Naantalissa Vanhustenviikon pääjuhlassa.

Yhdistys sai E-P:n Kulttuurirahaston apurahan (2.000 €) Einar Salmen muistirahastosta Elämä itse-kantaesityksen ja esineistönäyttelyn valmistamiseen (Hankevastaava Katja Kujala).

Yhdistys sai 2.000 kpl kertakäyttömaskeja lahjoituksena LOGONET OY:ltä iäkkäiden kohtaamisten mahdollistamiseksi.

2019
Muisti- ja ikäystävällinen Etelä-Pohjanmaa –hanke toimintamalli oli ehdolla Talentian Hyvä käytäntö-palkintoehdokkaana, voitti yleisöäänestyksen ja sai erityismaininnan finaalissa.

Anja Mäntylän rahastosta saatiin apuraha tablettitietokoneiden hankintaan (1.500 €).

Lisäksi olemme saaneet yksityishenkilöiltä testamenttilahjoituksia, syntymäpäivämuistamisia sekä edesmenneitten muistamisiin liittyen ns. kukkarahoja.

2018
Kuortaneen Säästöpankkisäätiön saatiin tuki PARO-hyljerobottiin, mutta saatavuus-ongelmien vuoksi hylje ei rantautunut lakeuksille.

2017
Minna Huhtamäki-Kuoppala sai Ylihärmän Elotrysköissä Vuoden Tryskääjä -tittelin. Valinnan tekivät Ylihärmän Yrittäjänaiset.

Parkanon Säästöpankkisäätiön tuella on hankittu Kylille kulttuuria -toimintaryhmien tapahtumissa käyttäviksi äänentoistolaitteet

2014
Yhdistyksen Kulttuurista muistoja -hankkeen Kylille kulttuuria -toimintamalli palkittiin TERVE-SOS -palkintokilpailun jaetulla ensimmäisellä palkinnolla TERVE-SOS -tapahtumassa Lappeenrannassa. Malli oli myös INNO 2014-palkintokisan finalistien mukana.

E-P:n Muistiluotsin Muistikahvila Jurvalaiseen tapaan-toimintamalli palkittiin Valli ry:n (Vanhus- ja lähimmäispalveluliitto) Etsivä mieli -projektin ryhmämenetelmäkilpailussa 4.-palkinnolla.

2013
Yhdistyksessä pitkään toimineet taloudenhoitaja Riitta Prusti, palveluvastaava Maija Välimäki ja aluejohtaja Minna Huhtamäki-Kuoppala saivat Muistiliiton hopeisen ansiomerkin.

Aluejohtaja Minna Huhtamäki-Kuoppala sai Suomen Sairaanhoitajaliitto ry:n Kyllikki Pohjala-tunnustusapurahan.

2012-2013
Yhdistys sai avustuksen työikästen ryhmän kuntosalitoimintaan Seinäjoen kaupungilta.

2011
Kiinteistönvälittäjä Tuomo Jantunen (Nurmon LKV) on valittu Vuoden 2010 Kiinteistönvälittäjäksi. Hän on ohjannut huomionosoituksesta saadut lahjoitukset muistisairauksien ennaltaehkäisytyöhön E-P:n Muistiyhdistyksen kautta.

Yhdistys sai avustusta sekä Alahärmän LionsLadyiltä että Kauhavan kaupungilta.

2009
Ylihärmän Säästöpankki antoi yhdistykselle 2.500 euron lahjoituksen. 110-vuotias pankki halusi näin tukea muistisairaiden ja omaisten virkistystoimintaa.

2005
Yhdistys sai STKL:n vapaaehtoistyön palkinnon.

1999
Alahärmässä aloitettiin dementianeuvolan toiminta yhteistyössä kunnan kanssa, johon alkusysäyksen antoi Lions Club Alahärmän antama 5.000 mk:n apuraha omaisten tukemiseen ja yhdistystoiminnalle. Myöhemmin avustuksen antoivat samalle toiminnalle myös Ylihärmän ja Lapuan Lions clubit.

1997
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Stakes myönsi vuoden tutkimus- ja kehittämispalkinnon Minna Huhtamäki-Kuoppalalle. Palkinto (10.000 mk) luovutettiin Terve-Sos-tapahtumassa Vaasassa.

Hän sai Valittujen Palojen ideapalkinnon (1.000 mk) sekä

Seinänaapurien kehittämisyhdistyksen työllistämisideakilpailun palkinnon (5.000 mk).

1993
Yhdistyksen puheenjohtaja Kaisu Rintala sai Alzheimer-säätiön tunnustuspalkinnon.

Ihmisten käsiä peukuttamassa.     16.5.2023


hibiscus