hibiscus Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoimintaa liittyvissä asioissa

voit olla yhteydessä Päivi Jussilaan, puh. 050 5362 692 / paivi.jussila(at)muistiyhdistys.fi

Vapaaehtoiseksi ystäväksi

Muistivapaaehtoisena voi toimia esim. muistisairaan ihmisen lenkki-, tanssi-, teatteri-, kalakaverina tai vaan kaverina yhteisen ajan jakamiseen. Näin turvataan mielihyvää tuottavien asioiden jatkuminen muistisairaan elämässä. Muistivapaaehtoinen vastaa vain kaveruuteen liittyvistä asioista, ei hoitoon liittyvistä asioista. Lähde rohkeasti mukaan!

Vapaaehtoiset ryhmänohjaajat

Olisiko sinulla aikaa ja innostusta mielekkäälle harrastukselle? Meillä on koko maakunnan alueella pula vapaaehtoisista ryhmänohjaajista. Olisitko Sinä kiinnostunut vaikka muistikerhon ohjaamisesta yksin tai yhdessä ystäväsi kanssa? Ryhmänohjauksessa voit hyödyntää omia vahvuuksiasi ja harrastuksiasi. Kokoontumisten teemoina voivat olla erilaiset muistiharjoitukset, käsityöt, tarinointi, musiikki jne.

Muistikummi-toiminta

Muistikummit -toimintamalli vaikuttaa käsityksiin muistisairauksista. Se muuttaa ajatuksia, toimintaa ja puheita muistiystävällisemmiksi. Muistikummit on sosiaalista toimintaa, jonka tavoitteena on luoda muistiystävällinen yhteiskunta yhdessä eri toimijoiden, yritysten, kuntien ja muistisairaiden kanssa. Muistikummi-toiminnassa voidaan järjestää Muistikummituokioita ja mm. Muistikummilähettiläskoulutusta.

Muistikummilähettiläät

Muistikummilähettiläs on muistiystävällisestä yhteiskunnasta innostunut, koulutettu vapaaehtoinen. Lähettiläs voi pitää tuokioita ystäville, perheille, työkavereille tai yleisötilaisuuksia suuremmille yleisöille. Tuokion jälkeen kaikki mukana olleet tietävät muistisairauksista ja tavoista, joilla voivat auttaa ja tukea muistisairaita. Lähettiläs koulutetaan päivän koulutuksella, jonka jälkeen hän voi organisoida oman tuokion muistiyhdistyksen tuen avulla. Voimme järjestää esim. työpaikoilla tai oppilaitoksissa Muistikummilähettiläskoulutuksia. Kouluttautuneet voivat sen jälkeen pitää itse Muistikummituokioita.

Emme odota, että olet hoito- tai hoivatyön ammattilainen. Tärkeintä on, että voit antaa pienen hetken ajastasi ja osaamisestasi muistin maailmalle. Tärkeää on myös se, että voit silloin tällöin auttaa muistityössä juuri sillä tavalla, kuin Sinulle sopii. Voit olla mukana yhdistyksen ryhmässä, järjestämässä tarjoilua, lukemassa tai laulamassa jossain. Olet tärkeä!
Voit olla mukana koulutuspäivissämme vaikkapa arpapöydässä tai tuotemyynnissä apuna. Olemme mukana myös messuilla, joilla voit olla messuosastollamme. Tuetuilla lomilla ja virkistysviikonlopuissa voidaan tarvita "apukäsiä" tai vaikka pieniä ohjelmanumeroita jne. Toimintamuotoja on monia - mitä juuri SINÄ voisit tehdä?

Päivitys 22.10.2020

Ihmisten kädet peukuttavat.