hibiscus Ajankohtaista - juuri nyt

HYVÄÄ SYKSYÄ!

20.11.-18 klo 11-16 Muistin tähäre - TOM-hankkeen seminaari Seinäjoella Eskoon ravitsemuskeskuksen luentotilassa. HUOM paikan vaihdos.
Esitteen saat tästä.
Luennoilla aiheena mm. Kehitysvammaiset Seniorit / LKT kehitysvammalääketieteen työelämän professori, lastenneurologian erikoislääkäri,Maria Arvio ja
Kehitysvammaisen ravitsemus, laillistettu ravitsemusterapeutti, TtM
Hanna-Mari Sonninen.
Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliot 12.11. mennessä
anu-riikka.sorvisto(a)muistiyhdistys.fi/ 040 7650 840 tai kristiina.riskumaki(a)muistiyhdistys.fi/ 050 465 1705.

Syyskokous ke 7.11. klo 18 Mediwestissä, 6. kerros  (Koskenalantie 16, Seinäjoki).
Terveiset Barcelonan Alzheimer-konferenssista.

Teatteriretki 22.11. Kauhavan kulttuuritoimien kanssa Seinäjoelle / Nimeni on Susanna-näytelmään. Ilmoittaudu pikaisesti - linkki ilmoittautumiseen tässä. Tai soita Outille p. 0400 717 288. Ilmoittautuminen 8.11. mennessä!

Pikkujoulu Väritätien ja Jykän seurassa Mediwestin kahviossa ma 3.12. klo 17.00 alkaen. Kahvittelua, seurustelua ja arpajaiset. Musiikkipainotteinen ohjelmaosuus alkaa klo 18.00. Esitteen saat tästä. Ilmoittaudu 21.11. mennessä osoitteeseen toimisto(at)muistiyhdistys.fi tai soittamalla työntekijöillemme.

Tontturetki linja-autokuljetuksineen - lähde mukaan ke 12.12. Kokkolaan ja Luotoon.
Ruokailu Opetusravintola Kokkolinnassa klo 11.30 Tutustuminen Tyynelän Tonttulaan klo 13.30-15, kahvio. Retken omavastuu 40 euroa, E-P:n Muistiyhdistyksen jäseniltä 35 euroa, sisältää ruokailun, sisäänpääsyn Tonttulaan ja linja-autokyydin.
Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliot 3.12. mennessä Outille p. 0400 717288 tai
outi.riihimaki(at)muistiyhdistys.fi:
Alahärmä, Onnelan piha klo 9.00
Ylihärmä, Pappilan pysäkki klo 9.20
Kauhava, K-Supermarketin piha klo 9.40
Kortesjärvi, S-marketin piha klo 10.10
Evijärvi, Mäntyhovin liikenneasema klo 10.30
Takaisin samaa reittiä, Alahärmässä ollaan n. klo 17:00. Esite.

Yhdistyksen toimistoihin täydennystä Seinäjoella!

Yhdistyksen toimintoja löydät nyt myös Matkakeskuksesta!
Tilat ovat kaupungin Ikäkeskuksen ikäihmisten asiakasohjausyksikön naapurissa, oma sisäänkäynti (vasen siipi, ent. EP:n Matkailun tilat, oma sisäänkäyntiovi lähimpänä Nyt se tulee, nyt se tulee-patsasta). Syksyn aikana alkaa ryhmätoimintoja näissä uusissa tiloissa!
Kortteleihin kulttuuria-hankkeen työntekijöiden toimisto on Mediwestissä (Koskenalantie 16, 3.kerros).
Varaa aika esim. henkilökohtaiseen tapaamiseen, sillä työmme on liikkuvaa, eikä toimistolla ole jatkuvaa päivystystä.
TOM-hankkeen toimisto on edelleen Framilla (Frami C), 1. kerros).
Maksuttomat "Henkireikätapaamiset" ovat edelleen mahdollisia - henkilökohtaisen tapaamisesta saat tietoa tästä.

Seinäjoen kaupunginteatterin kanssa tehtävää yhteistyötä!
Teatterin syyskauden ohjelmistoon kuuluu Nimeni on Susanna-näytelmä, joka on lämminhenkinen draamanäytelmä itsenäisestä ja vahvasta naisesta. Yht'äkkiä Susannan elämään ilmestyy ylittämätön este. Hän kohtaa Alzheimerin taudin vähän yli viisikymppisenä. Näytelmä kertoo kaiken kestävästä ystävyydestä. Miten ystävät auttavat, kun Susannan tietokoneen näppäimistö ei enää tottele ja keittiö omassa kodissaan vaihtaa paikkaa. Näytelmän kotisivuille pääset tästä.
Teatterilla on yhdistyksen infopiste syksyn aikana. Maailman Alzheimer-päivänä 21.9. näytelmän jälkeen sytytetään yhdessä Muistin tuli teatterilla yhdessä näyttelijöiden kanssa. Perinteeksemme muodostunut Muistin tuli lähettää valoa ja iloa muistisairaille läheisille.
Lauantaina 22.9. klo 15.30 alkavan Muistiseminaarin esite. Tuolloin teatterin Aino-lavalla pidetään luento Muistisairauksien ennaltaehkäisy ja kulttuurin hyvinvointivaikutukset, luennoijana TtT Jenni Kulmala. Ilmoittaudu! 70 ilmoittautunutta mahtuu mukaan maksuttomaan seminaariin. Kysy lisää meiltä ja ilmoittaudu seminaariin p. 050 414 7897 / Virve tai 0400 717 288 / Outi.

Teatterilla 6.9. olleessa tiedotustilaisuudessa nähtiin katkelma näytelmästä. Ohjaaja Satu Linnapuomi, näyttelijät ja muu työryhmä kertoivat ansiokkaasti näytelmän tekemisen vaiheista. E-P:n Muistiyhdistyksen toiminnanjohtaja Minna Huhtamäki-Kuoppala sanoi tilaisuudessa, että pelkästään jo tiedotustilaisuus oli "lyhyt oppimäärä muistisairauksien ymmärtämiseen, monivivahteisuuden oivaltamiseen ja katkelma näytelmästä kuvasi hyvin sitä, miten läheiset suhtautuvat eri tavoin muistisairauteen sairastumiseen". Minna suosittelee näytelmää muistisairauden lähellä eläville omaisille ja läheisille sekä työssään muistisairaita kohtaaville ammattilaisille - sosiaali- ja terveydenhuollossa, mutta myös muissa palveluissa muistisairaita kohtaaville.

VIDEOMME sekä TOM-hankkeen materiaalin ja äänikirjat löydät YouTubesta ja kotisivujemme kohdasta Videot.

TOM-hankkeen Muistipaja-malli on julkaistu englanniksi ja se löytyy tästä.

You can find "The Memory Workshop Operating Model", please click here.

Henkilökunnan lomia:
Kristiina Riskumäki  2.-5.11.
Minna Huhtamäki-Kuoppala 9.11., 16.11., 5.-7.12.
Minna, Päivi ja Sarita opintomatkalla Skotlannissa 12.-15.11.

Päivitetty 6.10.-18